Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

• is aangeduid als beschermd monument Herenhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Oude kern Rekem

Beschrijving

Herenhuis van het dubbelhuistype, van circa 1860. Bakstenen gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel met houten kroonlijst op een recente natuurstenen plint. Rechthoekige, beluikte benedenvensters met hardstenen latei en lekdrempel; beluikte, getoogde bakstenen bovenvensters met hardstenen lekdrempel. Rechthoekige deur in een vlakke, hardstenen omlijsting. Vensters en deur behielden hun oorspronkelijk houtwerk.

Dienstgebouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen gebouw, voorzien van zes kleine, getoogde vensters, waarvan vier beluikt. Twee bakstenen korfboogpoorten.