Hoeve met boerenhuis gedateerd 1718

Beschrijving

Sterk vervallen, oorspronkelijk langgestrekte hoeve op niet afgebakend terrein, toegankelijk via aarden weg. Boomgaard ten noordwesten.

Vrij gaaf bewaard woonhuis, gedateerd 1718 (zie muurankers in de rechter zijpuntgevel). Verankerd bakstenen gebouw met lijstgevel van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Betraliede rechthoekige vensters met beschilderde arduinen dorpels; gebruik van gesinterde baksteen voor ontlastingssysteem. Korfboogdeurtje in beschilderde omlijsting met diamantkopimposten. Zijpuntgevel rechts geritmeerd door gekalkte muurbanden; kruiskozijn in witgekalkte, zandstenen kwartholomlijsting met dubbele ontlastingsboog van gesinterde steen. Beluikt en betralied opkamervenster, oorspronkelijk in gekalkte omlijsting: houten latei en onderdorpel; dito keldervenster. Top gemarkeerd door korfboogluik, gedicht rechthoekig venster met houten latei en balkgat.

Sterk vervallen stal- en schuurgedeelte. Wagenhuis ten zuiden: eenvoudig bakstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen); rechthoekige poorten met houten stijlen en lateien.