Parochieschool Heilig Hart

Beschrijving

Voormalige parochieschool van het Heilig Hart, heden Chirolokalen. Twee aaneengesloten langsvleugels van respectievelijk elf en zes traveeën en één tot twee bouwlagen onder zadeldaken (nok loodrecht op straat, mechanische pannen), waarvoor bouwaanvraag van 1903 naar ontwerp van E. Careels.

Bakstenen lijstgevels op arduinen plint; rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balk met rozetbouten en lateiconsooltjes. Aan straatzijde: puntgevel met imitatiemuurbanden; centrale nis met beeld van Onze-Lieve-Vrouw; flankerende composietzuiltjes en bekronend gebogen fronton; sokkel met medaillon "Wees gegroet Maria".

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1904.