Winkelhuizen ontworpen door G. Brion

Beschrijving

Art-decogetinte winkelhuizen waarvoor bouwaanvraag voor de gevels van 1923 naar ontwerp van G. Brion.

Eenheidsbebouwing van drie bouwlagen, in spiegelbeeld ten opzichte van breder en rijker uitgewerkt middenpand (nummer 87) met gevelbreed balkon. Hoger opgaande, gecementeerde en beschilderde nummers 85 en 89 met gebogen erker en driehoekige gevelafsluiting; overige bakstenen lijstgevels gemarkeerd door verdiepte gevelvlakken en doorlopende banden. Gevarieerde rechthoekige vensters van verschillende formaten; deels bewaarde art-decoversiering. Aangepaste begane grond in plaats van oorspronkelijke art-decopuien.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1923, mei-augustus.