Winkel en burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel en burgerhuis

Beschrijving

Nummer 18 op de hoek met de Kroonstraat, samen met nummer 20 oorspronkelijk winkel "In het hoeksken" en burgerhuis in neotraditionele stijl, waarvoor bouwaanvraag van 1915 naar ontwerp van E. Heylen, ingediend in 1921.

Panden respectievelijk gedateerd 1921 en 1946; vermoedelijk werd nummer 20 enigszins gewijzigd heropgebouwd in 1946. Diephuizen, met trapgevels van twee bouwlagen onder zadeldaken (mechanische pannen), opgetrokken uit baksteen met verwerking van natuursteen. Rechthoekige vensters, als variaties op kruiskozijnen.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1921, tweede kwartaal.