Rij begijnenwoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij begijnenwoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Begijnhof

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Begijnhof

• is deel van de aanduiding als unesco werelderfgoed kernzone Begijnhof van Lier
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Aaneengesloten rij begijnenwoningen van bak- en zandsteen, opklimmend tot het vierde kwart van de 17de eeuw.

Breedhuisjes onder zadeldak (Vlaamse pannen), al dan niet met dakvenster. Van de straat afgesloten door voortuintjes en witgekalkte muur op gepikte plint met korfboogpoortjes (vernieuwde omlijsting in nummer 3, nummer 7 met recente afsluiting). Verankerde, deels gekalkte lijstgevels van vier traveeën en twee bouwlagen, horizontaal geritmeerd door zandstenen muurbanden. Aangepaste rechthoekige muuropeningen met deels bewaard zandstenen kwartholbeloop. Nummers 1 en 7 met bewaarde kruiskozijnen.