Steenweg op Oosthoven

Beschrijving

Voortzetting van de Patersstraat, loopt in oostelijke richting naar Oosthoven, gehucht van Oud-Turnhout. Kleinschalige dorpsbebouwing uit het vierde kwart van de 19de eeuw en eerste kwart van de 20ste eeuw onder meer kleine burger- en arbeiderswoningen, zie de nummers 4-10, 35-37, 227, 237; nummers 48, 74 met houten winkelpui... alternerend met weinig noemenswaardige 20ste-eeuwse bebouwing.

Ter hoogte van de nummers 21-23-25 eertijds de papierfabriek Meses-Goris gelegen, opgericht in 1872 door J.-F. Meses-Goris als glans- en fotopapierfabriek; circa 1960 stopgezet; thans kantoorgebouw Pidpa, gebouwd circa 1969 naar ontwerp van L. Michielsens en atelier Vanhout-Schellekens.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle