Drie stadswoningen Radt van Avonturen

Beschrijving

Eertijds "Radt van Avonturen", later onder meer ingericht als zeepziederij. Heden drie breedhuizen van telkens drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, kunstleien), uit het tweede en derde kwart van de 19de eeuw, naar ontwerp van H. Redig.

Gedecapeerde lijstgevels met rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels. Aflijnende houten kroonlijst. Middenpand verticaal geritmeerd door lisenen en horizontaal geaccentueerd door gekorniste pui- en kroonlijst op zware bladwerkconsoles en eenvoudige attiek. Centraal deurvenster met balkon boven gevelsteen met vermelding: "1849-1860/ Dichter Jan Van Beers/ bewoonde dit Huis/ zijn zoon/ Kunstschilder Jan Van Beers/ werd er geboren in/ 1852".

• LENS A.-MORTELMANS J., Gids voor oud Lier, Antwerpen, 1980, p. 289-290.