Burgerhuis met houten winkelpui

Beschrijving

Ruim burgerhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, naar ontwerp van Cornelius Sol (opschrift), gedateerd 1915. Lijstgevel met natuurstenen parement (arduinen onderbouw), horizontaal gemarkeerd door kordon en aflijnende houten kroonlijst op gekoppelde consoles. Middentravee gekenmerkt door licht risaliet met gebogen erker en bekronend balkon. Diverse boogvormige muuropeningen; versierde borstweringen. Eigentijdse ornamentiek met plantaardige motieven en eierlijsten. Erker met jaartal 1915 en reliëf dat een neergehurkte man voorstelt met opschrift "Sperabo" (ik zal hopen); boven de erker: "Gods name zij gezegend". Kuifstuk boven daklijst: cartouche "IHS", geflankeerd door hoorn des overvloed. Beneden links: bewaarde houten winkelpui met wortelmotief.