Leegheid

Beschrijving

Van de 14de tot de 16de eeuw "Ledecheit", wijzend op een ongebruikte grond. Verbindt de Rik Woutersstraat met de Augustijnenstraat en Sint-Pietersberg.

Straatbeeld gedomineerd door vrij eenvoudige 19de-eeuwse lijstgevels, veelal van drie bouwlagen, die soms een oudere kern verbergen. Aantal braakliggende percelen, onder meer aan weerszij van het huis nummer 48; de rechterzijgevel van laatstgenoemde vertoont nog de sporen van schouw en scherpe dakhelling van het vroegere aanpalende huis met oude kern.

Nummers 1, 6, 8, 11, 14, 15, 17, 18, 21, 23, 25 en 27: enkelhuizen van twee tot drie traveeën en twee tot drie bouwlagen met gecementeerde (nummers 1, 6, 8, 11, 25 en 27) of gedecapeerde (nummers 14, 15, 17, 18, 20, 21 en 23) lijstgevel en rechthoekige of getoogde vensters.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde