Textielververij Theodoor Vandendaele: bedrijfsgebouw en schoorsteen

Ververij Theodoor Vandendaele: bedrijfsgebouw met schoorsteen

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het bedrijfsgebouw van de voormalige textielververij Theodoor Vandendaele en de schoorsteen van de site.

Waarden

Het bedrijfsgebouw van de voormalige ververij "Theodoor Vandendaele" gedeelte 1875, met inbegrip van de schoorsteen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

als gebouw uit ± 1875, behorende tot een voormalige textielververij en als illustratief voorbeeld van een 19de-eeuwse textielfabriek in het eertijds belangrijke textielcentrum Ronse.

Textielververij Theodoor Vandendaele

Politiekegevangenenstraat 24 (Ronse)
Voormalige "textielververij Theodoor Vandendaele". Rechthoekig gebouw op een afhellend terrein in achterbouw, negen traveeën en drie bouwlagen onder schilddak; volgens archiefdocumenten gebouwd in 1878 door Th. Vandendaele op door hem in 1874 gekochte grond.