Stationsgebouw Sint-Denijs-Westrem: linker bijgebouw

Station van Sint-Denijs-Westrem

Waarden

Het station van de NMBS – uitbreiding van het ministerieel besluit van 26 september 1997 – is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

als gaaf bewaard voorbeeld van een plattelandsstation met gemengde traditionele eigentijdse architecturale kenmerken uit 1910, gebouwd naar aanleiding van het verplaatsen van de spoorweg Gent-Kortrijk dit met de bedoeling de spoorweginfrastructuur uit 1839 aan te passen aan de zich snel ontwikkelde Gentse agglomeratie; als materiële getuige van de ontwikkelingen op het vlak van de spoorwegstationsarchitectuur.

Station Sint-Denijs-Westrem

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2 (Gent)
Typisch plattelandsstation daterend van circa 1910 op de vernieuwde spoorlijn Gent-Kortrijk. Sober bakstenen gebouw van zeven traveeën met markerend hoofdgebouw, derde tot vijfde travee, en twee bouwlagen.