Burgerhuis: voorgevel en voorkamer met apotheekinrichting

Burgerhuis: voorgevel met kamer van de apotheekinrichting

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de voorgevel en de voorkamer met bewaarde apotheekinrichting van het burgerhuis.

Waarden

De voorgevel en de voorkamer met behouden apotheekinrichting van het huis zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als voorbeeld van een 18de-eeuws burgerhuis met classicistische klokgevel van 1778 met vrij oorspronkelijk behouden ordonnantie en typische decoratieve elementen zoals vleugelstukken met voluten en consoles met rozas-, festoen- en trigliefmotieven en dropjes.

artistieke waarde

van de winkelinrichting in de voorkamer met behouden houten wandkasten met zuiltjes, beschilderde deuren en fraai geschilderd plafond.

in casu documentaire waarde:

Begijnengracht 45 (Gent)
Diephuis met klokgevel, twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak, volgens archiefstukken van 1778. Bepleisterde en beschilderde voorgevel op arduinen plint. Behouden interieur met apotheekinrichting.