Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoekhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Nr. 68. Ruim hoekhuis met drie bouwl. afgedekt met een afgeknot schilddak (leien), in kern vermoedelijk opklimmend tot 1721 doch met een neoclassicistische voorgevelordonnantie uit XIX A. Bepleisterde lijstgevel van twaalf trav. waarvan een vijf trav. breed middenrisaliet. Gedeeltelijk gewijzigde begane grond met imitatiebanden en schijnvoegen. Rechth. vensters met doorlopende onderdorpe

Hoekhuis

Onderbergen 76-78, 78A (Gent)
Ruim hoekhuis met drie bouwlagen afgedekt met een afgeknot schilddak, in kern vermoedelijk opklimmend tot 1721, maar met een neoclassicistische voorgevelordonnantie uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel van twaalf traveeën waarvan een vijf traveeën breed middenrisaliet, zijgevel in de Posteernestraat.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door