Semi-gesloten hoeve Hof ten Maagdendale

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige semi-gesloten hoeve, voorheen (volgens niet na te trekken lokale geschreven bron) zogenaamd "Hof ten Maagdendale" of "Ferme du Val Vierge", verwijzend naar de abdij van Maagdendale te Oudenaarde; nochtans voorzien van wapenschild van de Sint-Salvatorabdij van Ename. Ruim gekasseid rechthoekig erf met vroegere mestvaalt in zuidwestelijke hoek deels met hoge bakstenen afboording.

Hof ten Maagdendale

Vijverbeek 13 (Maarkedal)
Voormalige semigesloten hoeve met ruim gekasseid rechthoekig erf met boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, in 1785 herbouwd. Boerenwoning zijdelings uitgebreid in de eerste helft van de 20ste eeuw. Verder, langsschuur uit 1784 met aansluitende lagere bakstenen stallen en jongere L-vormige lage bakstenen stalvleugel uit het vierde kwart van de 19de of het eerste kwart van de 20st eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door