Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herenhoeve 't Eedgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Voormalige, dubbel omgrachte herenhoeve " 't Eedgoed" en later "Kasteel Eedgoed", gesitueerd in het zuiden van Schellebelle bij de oostgrens van Serskamp aan de vroeger zogenaamde Verhoogstraat en toegankelijk via een gekasseide dreef.

Eetgoedstraat 1 (Wichelen)
Dubbel omgrachte herenhoeve, gesitueerd in het zuiden van Schellebelle en toegankelijk via een gekasseide dreef. Domein met een ruim vierkant wooneiland binnen een uitgebreid en complex grachtenpatroon. Aan de noordoostzijde in de as van de rechte toegangsdreef gelegen langgerekt gebouw met huidige woning. Symmetrisch geheel met centraal een toren met poortgebouw van drie bouwlagen hoog onder leien tentdak, geflankeerd door de voorheen gewitte voormalige hoevegebouwen met boerenhuis in rechtervleugel.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door