Villa ontworpen door E. De Nil

Villa's en omgeving

De villa, ontworpen door E. De Nil, is beschermd als monument.

Villa is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als belangrijk en goed bewaard voorbeeld voor de architectuurgeschiedenis van een alleenstaande landelijke woning uit het interbellum in een vernieuwende bouwstijl, namelijk gebouwd in 1936 in Nieuwe Zakelijkheid naar ontwerp van architect Emile De Nil en waarvan tevens het interieur zijn voornaamste oorspronkelijke elementen behield.

artistieke waarde

als opvallende, originele en kwaliteitsvolle villa van 1936 in Nieuwe Zakelijkheid, karakteristiek voor de ontwerper architect Emile De Nil, met als typische kenmerken de sterk contrasterende volumes en verschillende kleurrijke bouwmaterialen.

Villa ontworpen door Emile De Nil

Denen 61 (Lochristi)
Villa in nieuwe zakelijkheid naar verluidt gebouwd in 1936 naar ontwerp van architect Emile De Nil. Onderkelderde woning van het voormalig tuinbouwbedrijf A.G. Van Damme. Opvallende constructie met contrasterende bouwvolumes en kleurrijk bouwmateriaal.