Parochiekerk Sint-Martinus

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Ingeplant op de rooilijn van de straat met een omringend kerkhof, lage bakstenen ommuring en ijzeren hek tussen pijlertjes aan weerszij van de voorgevel van de kerk. Huidige neoromaanse kerk gebouwd in 1845 naar ontwerp van architect L. Minard ter vervanging van het oude, bouwvallige Romaanse kruiskerkje dat toen gesloopt werd.

Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Leernsesteenweg 212A (Deinze)
Transeptloze basilicale kerk met driebeukig schip van vijf traveeën met ingebouwde toren, ingeplant op de rooilijn van de straat met een omringend kerkhof, lage bakstenen ommuring en ijzeren hek tussen pijlertjes. Huidige neoromaanse kerk gebouwd in 1845 naar ontwerp van architect L. Minard ter vervanging van het oude, bouwvallige romaanse kruiskerkje dat toen gesloopt werd. Ommuurd kerkhof omheen de kerk met tegen het koor een calvarie en verder een collectie aan 20ste-eeuwse graftekens.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door