Braemkasteel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Onderkelderd vierkant bakstenen gebouw in neoclassicistische stijl met drie bouwlagen en lijstgevels van vier tot zes traveeën, onder snijdende schilddaken (leien) voorzien van kleine dakkapellen en ijzeren nokhek evenwijdig met de straat. Gedateerd 1903 op gevelsteen in benedenvensteromlijsting van de toren.

Braemkasteel met park

Braemkasteelstraat 26 (Gent)
Het huidige kasteel gaat terug op een middeleeuwse burcht. In 1801 wordt het park vergroot en het kasteel geheel herbouwd zodanig dat het oorspronkelijk rechthoekig slot zijn huidige haast vierkante plattegrond verkreeg. Onderkelderd bakstenen gebouw in neoclassicistische stijl met drie bouwlagen en lijstgevels van vier tot zes traveeën, onder snijdende schilddaken voorzien van kleine dakkapellen en ijzeren nokhek. De vroegere hovingen van het landhuis bleven behouden in de vorm van een onderhouden openbaar park in landschappelijke stijl met visvijver.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door