Pastorietuin Sint-Paulusparochie: Japanse notenboom

Besluiten

Parochiekerk Sint-Paulus met kerkhofmuur, pastorie met ommuring en hekpijlers, Japanse notenboom, kerkhof en pastorietuin

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de Japanse notenboom (Ginkgo biloba) in de tuin van de in 1752-1753 gebouwde pastorie van de Sint-Paulusparochie.

Waarden

De Japanse notenboom (Ginkgo biloba) in de pastorietuin is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

het gaat om een mooi ontwikkeld, circa 24 meter hoog exemplaar.

wetenschappelijke waarde

volgens de 'Dendrologische Inventaris van België' bekleedt de ginkgo in de pastorietuin van Geetbets qua stamomtrek de tweede plaats onder de in België geregistreerde exemplaren. Hij kan tot de oudste in Europa aangeplante exemplaren gerekend worden.

Japanse notenboom in pastorietuin

Dorpsstraat 37 (Geetbets)
De Japanse notenboom (Ginkgo biloba) bevindt zich in de tuin van de in 1752-1753 gebouwde pastorie van de Sint-Paulusparochie te Geetbets.