Kapelletje Schreiboom en kloostergevel

Kapel Onze-Lieve-Vrouw-ten-Schreiboom en gevel aangrenzend kloostergebouw

Waarden

De kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Schreiboom en de gevel van het aan de kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Schreiboom grenzende kloostergebouw zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

archeologische waarde

in casu oudheidkundige waarde

in casu esthetische waarde:

Hebberechtsgodshuis en Kapelletje Schreiboom

Kortrijksepoortstraat 252, 252A (Gent)
Godshuis, klooster en kapel daterend van 1771 en opgetrokken naar ontwerp van J.B. Simoens, onde abt Seger van de Sint-Pietersabdij. Vrij sobere bakstenen straatgevel van twintig traveeën met twee bouwlagen onder zadeldak. Kapel, Hoog oprijzend, sober, bakstenen gebouw aanleunend tegen de straatvleugel en vanaf de straat slechts merkbaar door het slanke zeshoekig klokkentorentje onder hoge naaldspits.