Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeve Goed te Breebroek

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Eén der oudste landbouwuitbatingen van de streek, van grafelijke oorsprong, teruggaand tot de grote 13de-eeuwse ontginningen. In 1249 geschonken aan de dochter van E. Van Leerne, heer van Rostine. Typische site met walgracht en mottestructuur.

Stuiver 36 (Lievegem)
Eén der oudste landbouwuitbatingen van de streek, van grafelijke oorsprong, teruggaand tot de grote 13de-eeuwse ontginningen. Typische site met walgracht en mottestructuur. Heden nog ver achterin gelegen hoevegebouwen, op nog deels omgracht erf toegankelijk via een lange dreef en ijzeren hek tussen vierkante gemetste pijlers. Woonhuis in kern minstens opklimmend tot de 15de eeuw. Verder nog een schuur en stallen uit 1877 en een deels vernieuwde schuur met noordelijk deel vermoedelijk opklimmend tot begin 15de eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door