Stadswoning met houten winkelpui

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (Vlaamse pannen), hoogstwaarschijnlijk uit vierde kwart 18de eeuw. Circa 1900 is de lijstgevel voorzien van een merkwaardig parement van gekleurde vierkante geglazuurde tegels met figuratieve voorstellingen in art-nouveaustijl van een kwalitatief vrij hoog niveau.

Porseleinwinkel Vanhoecke

Brusselsepoortstraat 61 (Gent)
Woonwinkelhuis hoogstwaarschijnlijk uit het vierde kwart van de 18de eeuw met bewaarde oudere kern (kelder met bakstenen korfbooggewelf). Sinds 1864 is er een porseleinwinkel ondergebracht in het pand, vanaf 1888 uitgebaat door Adolphe Vanhoecke die er tussen 1902-1914 een hoogstaande decoratieve betegelde gevelreclame liet aanbrengen door de Brusselse tegelproducent Maison Helman Céramiques d'Art. Bewaarde houten winkelpui van 1885.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door