Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drie stadswoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Nr. 48-50-52. Breedhuis, thans drie woningen, van zeven trav. en twee bouwl. onder zadeldak (pannen), voorgevel daterend uit XVIII B. Bepleisterde en verankerde lijstgevel met hoger opgetrokken middentrav. met bekronend driehoekig fronton voorzien van oculus. Bouwl. gescheiden door kordon. Getoogde vensters met vernieuwd houtwerk. Nr. 52. Achterpuntgevel van drie trav. met oudere kern XV

Stadswoningen

Iepenstraat 78-82 (Gent)
Breedhuis, nu drie stadswoningen, van samen zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, voorgevel daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Bepleisterde en verankerde lijstgevel met hoger opgetrokken middentravee met bekronend driehoekig fronton voorzien van oculus. Nummer 82 met achterpuntgevel van drie traveeën met oudere kern uit vermoedelijk de 17de eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door