Kasteel Coninxdonck

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Het huidig kasteel, voormalig buitenverblijf genaamd Coninxdonck, werd in het eerste kwart van de 19de eeuw opgetrokken ter vervanging van een ouder slot. De bebouwing van het domein Coninxdonck, die in de 19de eeuw grotendeels werd vernieuwd, bewaart alle typische aanhorigheden van een kasteelsite: toegangsbrug met hek tussen pijlers, ijskelders, paardenstallen, koetshuis, personeelswoning , tuinpaviljoen en kasteelhoeve.

Kasteeldomein Coninxdonck

Koningsdonkstraat 116-120 (Gent)
Het huidig kasteel werd in het eerste kwart van de 19de eeuw opgetrokken ter vervanging van een ouder slot. De bebouwing van het domein Coninxdonck bewaart alle typische aanhorigheden van een kasteelsite: toegangsbrug met hek tussen pijlers, ijskelders, paardenstallen, koetshuis, personeelswoning , tuinpaviljoen en kasteelhoeve.

Is de omvattende vaststelling van

Koningsdonkstraat 120 (Gent)
Omgrachte voormalige hoeve van het semigesloten type, gesitueerd in de zuidoostelijke hoek van het omwalde domein van kasteel Coninxdonck. Huidige witgekalkte bakstenen gebouwen onder pannendaken, volgens kadastergegevens daterend van voor 1830, doch door verscheidene latere aanpassingen; uitzicht van tweede helft 19de eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door