Boekweitmolen De Lelie

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 10. Z.g. "De lelie", eertijds boekweitmolen en van 1785 af bloempelderij. Dubbelhuis van vier trav., vier bouwl. onder een afgesnuit zadeldak (pannen). Oude kern (XVII) zichtbaar in de begane grond: verankerde bak- en zandsteenpui met kruiskozijnen, o.m. twee aangepaste, afgelijnd door een waterlijst. Borstweringen met sculpturale panelen en als centraal motief een lelie in een medai

Molens Goethals

Meerseniersstraat 16-18 (Gent)
Eertijds boekweitmolen en van 1785 af bloempelderij. Dubbelhuis van vier traveeën, vier bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak met oude kern uit de 17de eeuw, zichtbaar in de begane grond. Achterpuntgevel met aandak. Bijbouw uitziend op de Leie, bakstenen gebouw van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. In de gevel ingebouwde industriële schoorsteen, afkomstig van een verbouwing tot brouwerij later tot maalderij in de eerste helft van de 19de eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door