Opgaande treuressen

Houtig erfgoed

Beschrijving

De twee treuressen op het voormalig kerkhof bij de parochiekerk van Borsbeke zijn beschermd als monument. Een cirkelvormige zone met een straal van 9,5 meter rond de bomen is mee opgenomen in de bescherming.

Waarden

De twee treuressen, evenals een cirkelvormige zone eromheen met een straal van 9,5 meter, op het voormalig kerkhof zijn beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

artistieke waarde

De treuressen op het voormalige kerkhof hebben een duidelijk beeldbepalend karakter, mede door hun omvang en mooie representatieve groeivorm.

historische waarde, sociaal-culturele waarde, volkskundige waarde

De Treuressen getuigen van de voormalige functie van het kerkhof en vertonen een duidelijke band met de Sint-Antoniuskerk.

Twee treuressen als kerkhofbomen

Borsbekestraat (Herzele)
De twee treuressen bevinden zich op het voormalig kerkhof bij de Sint-Antoniuskerk van Borsbeke, in de dorpskern. De twee treuressen vormen duidelijk beeldbepalende objecten in de gemeenschapsruimte bij de kerk en refereren naar de functie van het voormalig kerkhof.