Stickersconvent, nu Huis Onbevlekte ontvangenis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Oorspronkelijk samen met nummer 42 opgericht in 1447 als Stickersconvent, ook "Veurste convent" genoemd, en sinds 1712 ook Sint-Jansconvent. Opgericht door meester Jan de Stickere in "deerste huus van den hove, ter rechter hant als men int beghijnhof compt, streckende bachten tot op dwater".

Begijnhof 43 (Dendermonde)
Oorspronkelijk samen met nummer 42 opgericht in 1447 als Stickersconvent door meester Jan de Stickere en bestemd voor de opvang van arme meisjes en de voorbereiding tot het begijnenleven. Circa 1660 werd de twee rechter traveeën afgesplitst van het convent, het huidige nummer 43 en als afzonderlijke begijnenwoning verkocht. Huidige woning van twee traveeën en twee bouwlagen onder zwart pannen half schilddak.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door