Kerkhof van Sombeke

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kerkhof van Sombeke gelegen achter de parochiekerk Sint-Rochus van Sombeke. Opgericht na schenking in november 1888 aan de kerkfabriek door de familie De Brabander van een stuk land achter de kerk van Sombeke; daarbij werd een plaats voorbehouden voor de familiegrafkelder van de schenkers en een begraafplaats voor de priesters van Sombeke.

Kerkhof van Sombeke

Sombekedries (Waasmunster)
Kerkhof, opgericht na schenking in november 1888 aan de kerkfabriek door de familie De Brabander van een stuk land achter de kerk van Sombeke. Een gekasseid pad links opzij van de kerk leidt naar het hoger gelegen grotendeels omhaagde kerkhof met ijzeren toegangshek in de as van het koor. Een axiaal grindpad leidt naar het centraal staande hardstenen grafmonument van de familie De Brabander. Op het kerkhof ligt de kunstschilder Edmond Verstraeten begraven.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door