Schoolgebouw

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Vrije basisschool. Stichting van een klooster en school door de zusters van de H. Vincentius a Paulo van Opwijk in 1870 in een bestaand herenhuis aan de straat, ter beschikking gesteld door mevrouw Franck-Ribeuville. Uitgebreid met klaslokalen en een grote zaal in 1879. In 1925 werd door de vzw Parochiale werken een nieuw schoolgebouw opgericht achter in de tuin.

Vrije Basisschool

Weststraat 7 (Assenede)
Stichting van een klooster en school door de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo van Opwijk in 1870 in een bestaand herenhuis aan de straat; uitgebreid met klaslokalen en een grote zaal in 1879. In 1925 werd een nieuw schoolgebouw opgericht achter in de tuin. Het kloosterhuis en een deel van de oude schoolgebouwen aan de straatzijde werden gesloopt en vervangen door een nieuwe baksteenbouw. Behouden schoolvleugel in de tuin van elf traveeën onder pannen zadeldak opgetrokken in een verzorgde baksteenarchitectuur van oranjerode baksteen op een grijze plint.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door