Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Convent Ten Hove

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Heden zogenaamd "Dienstencentrum Ten Hove". Traditioneel U-vormig complex daterend uit de tweede helft van de 17e eeuw, gerestaureerd in het derde kwart van de 20e eeuw in opdracht van "De Vrienden van het Oud Begijnhof".

Convent Ten Hove

Begijnhofdries 15-18 (Gent)
Traditioneel U-vormig complex in het Sint-Elisabethbegijnhof, daterend uit de tweede helft van de 17de eeuw, gerestaureerd in het derde kwart van de 20ste eeuw in opdracht van De Vrienden van het Oud Begijnhof. Brede voorgevel, uitziend op ommuurd voortuintje, van negen traveeën en twee bouwlagen; dak gevat tussen twee zijtrapgevels gedateerd 1665 (linkergevel) en 1685 (rechtergevel). Achtergevel en twee haakse vleugels geschikt rondom binnenhofje. Verankerde achtergevel van zes traveeën in barok getinte stijl. Linkerdwarsvleugel van vijf traveeën in dezelfde stijl, aan straatkant trapgevel gedateerd 1671.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door