Opgaande zilverlinde als vredesboom Sint-Denijs-Westrem

Parochiekerk Sint-Denijs, kerkhofmuur, pastorie en zilverlinde met omgeving

Beschrijving

De zilverlinde op het kruispunt van de Loofblommestraat met de Kerkdreef te Sint-Denijs-Westrem is beschermd als monument.

Waarden

De zilverlinde (Tilia tomentosa) op de splitsing van de Loofblommestraat en Kerkdreef is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

als vrijheidsboom, geplant in 1921.

wetenschappelijke waarde

in casu dendrologische waarde: : als zilverlinde met een stamomtrek van 323 centimeter op 150 centimeter hoogte en 30 meter als grootste diameter van de kroon en met een habitus of groeivorm die perfect is omwille van het feit dat hij solitair is.

Opgaande zilverlinde als vredesboom

Kerkdreef, Loofblommestraat (Gent)
Op de hoek van de Kerkdreef met de Loofblommestraat te Sint-Denijs-Westrem stond een monumentale zilverlinde. Volgens de uitbater van de herberg ‘t Zwaantje werd de boom aangeplant als vredesboom na de Eerste Wereldoorlog (vermoedelijk in 1921).