Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stedelijke lagere hoofdschool voor meisjes met kindertuin

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Nr. 6. Stedelijke lagere hoofdschool voor meisjes met kindertuin. Eenlaags breedhuis in neotraditionele stijl, n.o.v. architect Ch. Van Rysselberghe. Gedateerd 1914 d.m.v. cartouches. Bak- en natuurstenen lijstgevel van negen trav., met schilddak (leien), midden voorzien van vijf dakkapellen. Licht uitspringende r. deurtrav. en drie l. trav. gemarkeerd door een getrapt dakvenster. Rechth

Hippoliet Lammensstraat 10 (Gent)
Stedelijke lagere hoofdschool voor meisjes met kindertuin. Eenlaags breedhuis in neotraditionele stijl, naar ontwerp van architect Ch. Van Rysselberghe. Gedateerd 1914 door middel van cartouches. Bak- en natuurstenen lijstgevel van negen traveeën, met schilddak. Licht uitspringende rechter deurtravee met deur in neobarokke omlijsting en drie linker traveeën gemarkeerd door een getrapt dakvenster.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door