Neoclassicistisch herenhuis

Geografisch pakket Aalst

Beschrijving

De bescherming omvat het neoclassicistisch herenhuis met gestucte ornamenten onder de vensters en een hardstenen, korfboogvormige poortomlijsting.

Keizersplein 35 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als 19de-eeuwse stadswoning met bepleisterde lijstgevel onder zadeldak, licht terugwijkende gevelvlakken waardoor aspect van vlakke gevelpilasters ontstaat, bij het gelijkvloers met imitatiebanden geaccentueerde pilasters, trigliefen en stucco-ornamenten onder de raamdorpels, geaccentueerde linker travee met inrijpoort met arduinen korfboogomlijsting waarboven smeedijzeren borstwering gevormd uit elkaar snijdende cirkels, met deurvenster boven poort, afgewerkt met guirlande en rechte geprofileerde lijst.

Keizersplein 35 (Aalst)
19de-eeuws herenhuis met bepleisterde lijstgevel van zes traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. De voorgevel wordt geritmeerd door licht terugwijkende gevelvlakken en is voorzien van een geaccentueerde linker travee met inrijpoort in hardstenen korfboogomlijsting waarboven smeedijzeren borstwering.