Burgerhuis De Rooden Leeuw

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 63. Z.g. "De Rooden Leeuw". Bak- en zandstenen diephuis van vier trav., twee bouwl. en zadeldak (Vlaamse pannen), uit XVI, gerestaureerd in 1893 (1). Voorgevel met in- en uitgezwenkte top. De vroegere kruiskozijnen zijn vervangen door rechth. vensters en verlaagd, wet te merken is aan de doorlopende dorpels. De gekoppelde vensters worden overspannen met een waterlijst. De geveltop me

Langemunt 63, 63A (Gent)
Bak- en zandstenen diephuis van vier traveeën, twee bouwlagen en zadeldak, uit de 16de eeuw, gerestaureerd in 1893. Voorgevel met in- en uitgezwenkte top. Zijgevel: lijstgevel van drie traveeën. Achterhuis van twee bouwlagen met een zadeldak haaks op het eerste dak, met trapgevel van twee traveeën in bak- en zandsteen en zijgevel uitziend op het water.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door