Industrieel gebouw

Geografisch pakket Ename

Dit industrieel gebouw is beschermd als monument.

Waarden

De woning gelegen Lijnwaadmarkt 34 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als in kern vermoedelijk 18de-eeuwse, witgekalkte baksteenbouw met voutekamer onder pannenzadeldak met halfronde kelderramen, gevelankers, kalkstenen deuromlijsting, talrijke sporen van latere aanpassingen, zoals een pilastervormige uitmetseling bij de tweede venstertravee.

Industrieel gebouw

Lijnwaadmarkt 34 (Oudenaarde)
Voormalig landelijk industrieel gebouw, vroeger horend bij een brouwerij en azijnfabriek, aldus vermeld op kaart van P. Vander Maelen uit midden 19de eeuw. Vrijstaand huis van vier traveeën en één bouwlaag op souterrain, onder zadeldak, waarschijnlijk uit de tweede helft van de 19de eeuw - aanpassing van oudere kern.