Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeënkapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Neogotische wegkapel, schuin ingeplant aan het kruispunt met Kasteelwegel achter de Baron Tibbautstraat. Opgericht op grond geschonken door Louis De Smet, voorzitter van de kerkfabriek, en op zijn kosten gebouwd. De bouw van de kapel door metser August De Schaepmeester werd aangevat in 1888 en was voltooid in 1889.

Dreefwegel (Berlare)
Neogotische wegkapel, schuin ingeplant aan het kruispunt met Kasteelwegel achter de Baron Tibbautstraat. De bouw van de kapel door metser August De Schaepmeester werd aangevat in 1888 en was voltooid in 1889. Wegkapel op rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting onder leien zadeldak. Volledig vernieuwde, ingemetselde rechthoekige zandstenen reliëfs met voorstelling van de VII Weeën.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door