Onze-Lieve-Vrouwekerk

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Onze-Lieve-Vrouwkerkplein 1, 1B (Dendermonde)
Imposante gotische collegiale kerk ingeplant te midden van het huidige Onze Lieve Vrouwkerkplein ten noorden van de Kerkstraat, tot 1784 omgeven door het kerkhof. Nu is de kerk grotendeels omgeven door een lage haag en enkele bomen en struiken. Op de plaats van het kerkhof aan de zuid- en westkant is een parkje aangelegd. De complexe bouwgeschiedenis van de kerk sluit nauw aan bij de geschiedenis van de stad Dendermonde.

Is de omvattende vaststelling van

Muurschilderingen Onze-Lieve-Vrouwekerk

Muur- en zuilschilderingen uit de 15de eeuw en het eerste kwart van de 16de eeuw. De schilderingen werden ontdekt tijdens de ontpleistering van het kerkinterieur in 1907-1910.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door