Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte en Heilige Cyprianus: orgel

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte: orgel

Beschrijving

Het orgel van de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte en Heilige Cyprianus is beschermd als monument.

Waarden

Het orgel in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte en Heilige Cyprianus met kerkhof

Desteldonkdorp (Gent)
Oorspronkelijke éénbeukige georiënteerde kerk van vier traveeën, uit begin veertiende eeuw. Koor heropgebouwd in 1541, uitbreidingen omstreeks 1597 en verscheidene herstellingen in de 17de eeuw. Volgens kadastergegevens van 1904 werd de kerk bij de restauratiewerken, die vermoedelijk circa 1900 plaats vonden, vergroot. Ommuurd kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie van 19de en 20ste-eeuwse graftekens, een ereperk voor de gesneuvelden uit beide Wereldoorlogen en een imposante bakstenen grafkapel met ervoor een calvarie.