Geografisch pakket Aalst

Beschrijving

De bescherming omvat het 19de-eeuws burgerhuis gekenmerkt door een sobere ornamentiek van de venstersluitstenen en een iets rijkelijker uitgewerkt kroonlijst.

Keizersplein 45-47 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als 19de-eeuwse stadswoning met bepleisterde lijstgevel onder zadeldak, geprofileerde vensteromlijstingen bekroond met sluitsteen, geprofileerde lijsten en casementen bij gootklossen, vensters van gelijkvloers met buitenluiken, centrale brede deur met ongeleed bovenlicht, links een inrijpoort met arduinen omlijsting en een gietijzeren balkon.

Keizersplein 45 (Aalst)
19de-eeuws burgerhuis met bepleisterde lijstgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, gekenmerkt door een sobere ornamentiek van de venstersluitstenen en een iets rijkelijker uitgewerkte kroonlijst.