Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Fabriek T. Vercoutere

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Nr. 117-119. Voormalige fabriek van T. Vercoutere voor verwerking van textielafval ("lins bruts et étoupes"). Thans vnl. kantoren en depots van een brouwerij. Vermoedelijk gebouwd ca. 1880, grote uitbreidingswerken ca. 1900, in 1904-05 en rond 1910. Nr. 119, vroeger woonhuis, thans kantoren, daterend van 1880. Statig gebouw van drie bouwl. onder mansardedak (leien). Oorspronkelijk dubb

Nieuwevaart 117-118, 117A, 118A-F (Gent)
Voormalige fabriek van T. Vercoutere voor verwerking van textielafval, vermoedelijk gebouwd circa 1880, grote uitbreidingswerken circa 1900, in 1904-05 en rond 1910. Aan de straat bevindt zich het vroegere woonhuis van 1880: een statig gebouw van drie bouwlagen onder mansardedak. Voorts verschillende fabrieksgebouwen uit het vierde kwart van de 19de eeuw, meestal naar ontwerp van aannemer Schauvliege.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door