Hoekhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen met vijf traveeën brede voorgevel opgetrokken voor oude kern (17de eeuw?), van twee bouwlagen onder sterk hellend zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met trapgevel aan achterzijde.

Hoekhuis

Geldmunt 48, Zeugsteeg 24-32 (Gent)
Hoekhuis van drie bouwlagen met vijf traveeën brede voorgevel, opgevat als een bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de 19de eeuw. Gevel opgetrokken voor oude kern, mogelijk uit de 17de eeuw, van twee bouwlagen onder sterk hellend zadeldak met trapgevel aan achterzijde. Zijgevel in Zeugsteeg, van vier traveeën en twee bouwlagen: bakstenen lijstgevel met plint van Doornikse kalksteenblokken. Overgang tot lagere aanbouw van twee traveeën en twee bouwlagen met gebogen gevel gevormd door afschuining met zandstenen hoekblokken.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door