Cité Van Driessche

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Zijsteeg (loodrecht ten opzichte van de straat) met tweezijdige bebouwing, aanvankelijk doodlopend op de oude Leie-arm (gedempt in 1955). Getrokken in 1901 op gronden van architect Ch. Van Driessche en bebouwd tussen 1902 en 1913. Geconcipieerd naar Engels model met eclectische burgerhuizen oorspronkelijk voorzien van voortuintjes.

Cité Van Driessche

Martelaarslaan 363-411 (Gent)
Zijsteeg met tweezijdige bebouwing, getrokken in 1901 op gronden van architect Charles Van Driessche en bebouwd tussen 1902 en 1913, alle naar ontwerp van Van Driessche. Geconcipieerd naar Engels model, vormen beide gevelwanden in hun geheel door materiaalgebruik en variërende gevelcomposities met uitgewerkte dakvensters, erkers en torentjes een uniek eclectisch ensemble.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door