Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 24. Rijhuis van zeven trav. en drie bouwl. met bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel uit XIX B, waarvan de eerste drie l.-trav. achterin springer t.o.v. vier r.-trav.; drie l.-trav. opgetrokken na demping in 1872 van de Leertouwers- of Plottersgracht die hier de Geldmunt dwarste. Vier r.-trav. voor oudere kern opgetrokken, aangegeven door zadeldak (n ⊥ straat, Vlaamse pannen), a

Stadswoning

Geldmunt 30-32, 30A (Gent)
Rijhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen met bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de tweede helft van de 19de eeuw, waarvan de eerste drie linker traveeën achterin springen ten opzichte van vier rechter traveeën. De drie linker traveeën werden opgetrokken na demping in 1872 van de Leertouwers- of Plottersgracht die hier de Geldmunt dwarste. De vier rechter traveeën werden voor een oudere kern opgetrokken, aangegeven door zadeldak, aangepast en uitgebreid in de loop van de 19de eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door