School

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gesitueerd in de noordwestelijke hoek van Materplein (ten westen palend aan Kloosterweg) met een aangepast, lang rechthoekige bakstenen schoolgebouw uit het vierde kwart van de 19de eeuw - het eerste kwart van de 20ste eeuw achter een verharde speelplaats.

Kloosterschool

Materplein 15 (Oudenaarde)
Gesitueerd in de noordwestelijke hoek van Materplein met een aangepast, lang rechthoekige bakstenen schoolgebouw uit het vierde kwart van de 19de eeuw - het eerste kwart van de 20ste eeuw achter een verharde speelplaats. Westkant van de verharde speelplaats begrensd door een bakstenen muur met afdak. Rechts in de muur één van de twee dezelfde omlijste beglaasde rondboogvormige nissen die aanvankelijk aan beide uiteinden van de muur voorkwamen.