Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Kasteel van Muylem met omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Kasteel van Muylem: gevels, daken, interieur van gelijkvloers, tuin met bijgebouwen en omgeving

Beschrijving

De bescherming omvat het reeds (gedeeltelijk) als monument beschermde kasteel van Muylem met de onmiddellijke omgeving, met inbegrip van de bijgebouwen en de ommuurde tuin.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "Omwille van de artistieke waarde van de onmiddellijke omgeving behorend bij het kasteel."

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000635, Aalst: Kasteel van Muylem (H. Van den Bossche, 1981).

Waarden

De tuin en de bijgebouwen van het Kasteel van Muylem, evenals de onmiddellijke omgeving behorend bij het "kasteel", is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Kasteel van Muylem

Gentse steenweg 380 (Aalst)
Het kasteel van Muylem werd in 1897 opgetrokken door de familie Van Muylem in een combinatie van diverse neostijlen.