Hoekhuis met Groot Kanonplein

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 60. Vier bouwl. hoog hoekhuis met Groot Kanonplein. Oorspronkelijk twee woningen onder mansardedak (kunstleien) met dakkapellen. Eerste deel: rijhuis met bepleisterde lijstgevel van drie trav. uit XIX B. Rechth. vensters met sluitsteen op de omlijstingen. Rechth. loggia met bekronend trek op de tweede bouwl. boven entresol. Het tweede deel wordt gevormd door het eigenlijke hoekhuis:

Hoekhuis

Grootkanonplein 2, Langemunt 58 (Gent)
Vier bouwlagen hoog hoekhuis, oorspronkelijk twee woningen onder mansardedak met dakkapellen. Aan Langemunt rijhuis met bepleisterde lijstgevel van drie traveeën uit de tweede helft van de 19de eeuw. Hoekhuis met verankerde en bepleisterde lijstgevels aan voor- en zijkant van respectievelijk vijf en drie traveeën, in kern opklimmend tot de 18de eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door