Hof van Bassevelde

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voorheen zetel van het leenhof van Bassevelde en woonplaats van de heren van Bassevelde, tot in de 16de eeuw. Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen en voormalige jeneverstokerij en later maalderij, op nog grotendeels omgrachte site met grote waterpartij ten noorden van het boerenhuis, toegankelijk via een lange dreef.

Hof van Bassevelde

Dorp 146 (Assenede)
Voorheen zetel van het leenhof van Bassevelde en woonplaats van de heren van Bassevelde, tot in de 16de eeuw. Volgens het kadasterarchief werd in de periode 1884-85 buiten de zuidelijke walgracht een nieuw hoevecomplex gebouwd met boerenwoning en stokerij, die later omgevormd werd tot maalderij. Nog grotendeels omgrachte site met grote waterpartij ten noorden van de boerenwoning, toegankelijk via een lange dreef.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door