Hoeve Blauwe poorte

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Blauwe Poortstraat nr. 3. Historische hoeve z.g. "Blauwe poorte". Hoeve reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als Blauwe Poort, bestaande uit losse bestanddelen binnen ovaalvormige omwalling. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) eveneens aangegeven als Ferme Blauwe poort en met gelijke opstelling binnen omwalling. Heden grosso modo gelijke opst

Hoeve Blauwe poorte

Blauwe-Poortstraat 3 (Avelgem)
Hoeve reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als Blauwe Poort, bestaande uit losse bestanddelen binnen ovaalvormige omwalling. Aan de straat gemarkeerd door bakstenen kapelletje op cirkelvormige plattegrond. Deels behouden omwalling ten noorden. Ten zuidwesten van het erf boerenhuis, ten noorden dwarsschuur en ten zuiden stalvleugel.