Villa Eksternest naar ontwerp van H. Hoste

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 27. Z.g. "Villa Eksternest" cf. reliëf met ekster. Villa met omringende tuin n.o.v. H. Hoste (Brugge). Bouw van 1944 tot 1947, in 1962-1963 hervatting bouwwerken en ingrijpende wijzigingen aan oorspronkelijke plattegrond (cf. bouwplan), n.o.v. Ch. Van der Plaetse (Kortrijk); gedeeltelijke integratie van de constructie van H. Hoste. Laag, vrijstaand, onderkelderd, bakstenen complex onder plat

Villa Eksternest

Bergstraat 27 (Roeselare)
Villa met omringende tuin naar ontwerp van Huib Hoste. Bouw van 1944 tot 1947, in 1962-1963 hervatting bouwwerken en ingrijpende wijzigingen aan oorspronkelijke plattegrond, naar ontwerp van Ch. Van der Plaetse; gedeeltelijke integratie van de constructie van Huib Hoste. Laag, vrijstaand, onderkelderd, bakstenen complex onder plat dak, geïntegreerd in het landschap, zie lange witte muur die glooiing van de helling volgt en waterpartij..